Syskonen


image125


image126

Syrran 17 år

Igår var det kalas för lillasyster som fyller 17 år. Nu är hon inte lill-Emma mer, det är bara att acceptera!

För någon vecka sen var jag hos mamma, satt med Robin i vardagsrummet, då hör jag hur mamma ropar till Emma från köket: Emma, ska du ha kaffe? Nä, här jag från Emmas rum, inte nu. Fy va konstigt det kändes, jag fick tanken, fan, nu är lillsyrran vuxen, inte ens jag dricker ju kaffe "än" (tror ju iof att jag aldrig kommer börja dricka kaffe heller). Ja, ja, allt har sin gång, även lill-Emma. :-) 

Min nästäppa är för övrigt helt borta, fantastiskt! *lycklig*

Emil och pappa for precis på badhuset med Mathias och Siri, jag, Robin och Diesel ska ta en skön promenad i vårsolen!

Farmor och farfar är på ingående idag, det ser vi fram emot!



Lill-Emma i egen hög person, julen -03
Liten och "ovuxen" =)
image123

Massage

Fantastiskt skönt! ALLA borde unna sig massage med jämna mellanrum!

Natten...

Lille herr Larsson verkar vi ha lyckats med vad det gäller nattetid, han somnade kl 21 igår (kring kl 21-22 har han somnat redan från dag ett här hemma, för så vill vi ha det), sov fyra timmar, åt, sov fyra timmar till, åt (då var kl 06 när han ätit klart) och somnade om två timmar till. Jag känner mig som en pigg och utvilad mamma igen. ;-)
Lite skillnad mot för min större herr Larsson, såhär bra sov han inte förrens han blev sex månader då vi formligen tog tag i saken. Han sov inte alls skulle jag vilja säga. Men det gör han nu!

På natten är det mörkt och man sover, på dagen är det ljust, man är vaken och har roligt!

image120

image121

Stel

Imorgon kommer Rebban hem hit med bordet, jag ska få M A S S A G E! *yes*

Tre veckor

Imorgon blir min minsta prins tre veckor. Jösses, var tog dessa tre veckor vägen???
Han har redan blivit mycket stark i nacken och kan hålla upp huvudet själv i flera sekunderar när man håller han upprätt mot axeln. Han är så söt när han tittar med sina stora runda blå ögon och håller upp huvudet. Som om han tänker: Men jösses morsan, varför har du inte sagt att man kan se allt dehär? Har ju missat massor..!! =)

Mina andra två pojkar har faktiskt varit uppe i stugan nu i några dagar med farmor och farfar. Emil har fått åka skoter i massor och njutit av tiden där med dom. Pappa har också fått leka lite, tänk vad man hinner mycket "själv" när det finns två barnvakter på plats dygnet runt.
Jag och Robin har dock varit hemma, kände att åka dit med honom mitt i smällkalla vintern inte skulle bli någon hitt. I stugan ska man njuta, inte tycka det är skitjobbigt och vilja hem hela tiden. Hade inte varit så kul att sitta där inne hela dagarna och amma. Nej, bättre här hemma där jag kan ta en vagnpromenad i den härliga vårsolen!
Ser dock fram emot att åka till stugan när snön försvunnit och det är VÅR!

Nu har lill-glutten somnat så nu ska jag passa på att fixa lite här hemma, sånt man inte annars hinner. =)

Känner mig stel i nacke och axlar, tror jag spänner mig mycket när jag ammar m.m. Har ju en tendens att göra det. Kanske måste ringa min "privata" massör och fråga om hon har en halvtimma över till mig, gud så skönt det skulle vara!

Ses!


                             image119
                        


Robin

Ja, då var han här då. Han drog ut på tiden lite, men när han väl kom på att han ville ut gick det med en sjuhelsikes fart. För snabbt både för mor och son, ja och även för sin far som inte heller riktigt han fatta vad som hände tror jag. Tyvärr drog Robin på sig en ordentlig (kemisk) lunginflamation vid fördseln då han svalde en stor mängd fostervatten och så hade han dålig syresättning sitt första dygn, men han blev snabbt bättre.

Föddes 2008-03-05 kl 06.38, 3878 g, 53 cm lång, en blond kalufs och blåa ögon. Ganska identisk med sin storebror än så länge, men vi får se hur det blir med det om några veckor.

Jag som tvivlade på att man kunde älska någon lika mycket som min nu lite större älskling, undra hur jag kunde göra det...?

Jag är lyckligt lottad för jag har nu tre grabbar i mitt liv som betyder allt, ja fyra om man räknar med jycken också förståss. En miniälskling, och så min större älskling och så min älskling förståss, som gör ett FANTASTISKT jobb här hemma med Emil nu i början. Utan Jonas hade jag inte klarat det här tror jag...

Här kommer lite bilder:

08-03-05 Här är han bara en timma gammal, han har en Sepapp som hjälper han att formligen trycka in luft i hans lungor, eftersom han inte orkade ta ordentliga andetag själv i början. Här har han även sladdar fäst på sin kropp som håller koll på hans puls, syresättning m.m. och dropp.
image103


På 56:an, barnintensiven när vi äntligen fick hålla i vår nyfödde son, då han blivit av med Sepappen och endast behövde ha dropp:
image104


08-03-07 Här matar Jonas lille Robin med en sond eftersom han inte orkar amma/suga fullt ut än på egen maskin, men den togs bort under natten då han började repa sig otroligt bra och snabbt.
image106


08-03-08 Sista bilden tagen på 56:an, för denna dag fick vi veta att vi skulle få åka hem på permission, men tillbaka två ggr om dagen, morgon och kväll, för att ge den medicin han behövde. Snacka om att jag blev gald över att få åka hem!!! Jag hade SJUK hemlängtan efter Emil, och Jonas förståss. 
Jonas var så duktig och ordnade med Emil varje dag så han kunde komma och vara flera timmar med mig och Robin i Sunderbyn.
Tack till min mamma och Göran, pappa och Birgith som hjälpe till i massor under denna period med Emil!
image107


Hemma! Gissa om det är en STOLT storebror vi har här hemma. "-Det är MIN" säger Emil med bestämd röst om Robin.
image108

image109


Sen har vi då min "stora" älsklig i egen hög person =)
image110


Mina grabbar!
image111


  

Lillebror var ÄR du?

Ja vi väntar.... och väntar.... och väntar.... och väntar. Var är du?
Klart jag vet att du är i magen, men varför vill du inte komma ut och presentera dig?
Du har en storebror här ute som längtar så efter dig. Han vill väldigt gärna lära känna dig.
Du kommer när du känner dig redo, vi fortsätter att vänta...



image102

Emil säger: Emma å Tiiia sjunger...

Videon äntligen här...

Här har ni min fantastisk begåvade lillasyster och hennes fantastiskt begåvade kompis Tina. Titta och njut...!



RSS 2.0