Retro första-säng ;-)

Här har ni Lillebrors första säng, som han kommer sova i de första månaderna innan han få flytta över till spjälsängen. Fantastiskt bevarad inköpt -73 av min mormor och morfar till deras minsta son (min morbror). Åkte själv i denna som en prinsessa 1980.

image81

image82

Roligt med besök

Under julen och strax därefter har vi haft långväga besök av både morbror Robert & Frida, Farbror Andreas och så farmor & farfar.

Emil är i sjunde himlen när vi har besök, han tycker det är så fantastiskt roligt att man blir alldeles lycklig av att se på honom. Varje vaken minut är som en enda fantastiskt rolig upplevelse för Emil.

Ska inte skriva så mycket utan bilderna får tala för sig själva.

Morbror Robert och Frida från Göteborg. Detta är på nyårsafton:

   

Här kommer några bilder från besöket av farbror Andreas. Undrar dock vem/vilka som var mest leksugna? (nämner inga namn...):

         

Och så några bilder från när farmor och farfar var här. Tyvärr glömdes kameran bort av någon konstig anledning så det finns inte så mänga bilder tyvärr. Några stycken är tagna när morfar och Birgith var här på middag en av kvällarna, så ni får hålla till godo med dom. Farmor, du kanske kan skicka några fina bilder som jag kan sätta in här?
Som vanligt stod Emil för musikunderhållningen under kvällen:

    

Emil saknar er samma minut som ni åker och han hoppas med hela sitt hjärta att ni någon gång kommer flytta närmare.

Privat show med sång och gitarr

Fick i veckan en alldeles egen, privat show med sång och gitarrspel. Det var förståss min miniälskling Emil som höll ett uppträdande. Fyra låtar rakt av, helt felfritt textmässigt, han är så jätteduktig. Han verkligen älskar allt som har med musik att göra. Försöker uppmuntra det så mycket jag bara kan! Låtarna jag fick höra var: "Nyss så träffade jag en krokodil..." "Björnen sover", "Bä bä vita lamm" och "Jag hamrar och spikar".

Dessa kan Emil helt och rakt av:

*Litet hus vid skogens slut
*Imse vimse spindel
*Jag hamrar och spikar
*Nyss så träffade jag en krokodil
*Bä bä vita lamm
*Björnen sover
*Gubben i lådan
*Blinka lilla stjärna där
*Hoppe hoppe hare
*Solen skiner och himlen är blå... (vet inte vad den heter)
*Tre små apor hoppade i sängen...

Sen finns det väl ett tiotal låtar (minst) som han kan stora delar av men sätter vissa egna ord till. Jag är själv imponerad av hans sång och textminne!

Har varit hemma från jobbet i några dagar och fixat med babykläderna bl.a. Har tvättat och tvättat, vikt och vikt. Kommer ihåg alla små kläder som om jag använde dom igår på Emil, men ändå är dom så små, så små. Sa till Jonas efter första tvätten: Men jag tror dom krympt i tvätten..? Och det var inte för att vara ironisk, jag tyckte dom var så pyttiga. Använde dom ju "nyss" på Emil, men han är ju inte SÅ liten... Sen började vi skratta.
Även sängen som ska stå här i vårt sovrum är hämtad och i ordninggjord. Den första sängen blir en gammal antik barnvagn från 70-talet. Jättestor rymlig trälåda på hjul som kommer passa perfekt som första säng.
Spjälisen skall vi sätta upp under vår ledighet tillsammans i Lillebrors egna sovrum.
Han kan ju faktiskt titta ut nu när han själv behagar, är i v. 36.

Snart dags för lillebror att entra världen

Usch, varför ska jag vara så dålig på att uppdatera här när jag vet att det finns dom som läser och vill ha färsk, ny info från Luleå, gärna med bilder *skäms lite*.

Ja, ja, nu är det snart dags för lillebror att komma till världen. Ca 5 veckor kvar, jösses, var har tiden tagit vägen???
Jag mår då iaf superbra. Bakifrån skulle man aldrig kunna gissa på att jag är gravid (höggravid), det syns ingenting alls. Kanske för att jag inte gått upp så väldigt många kilon.
Sen tackar jag gud att jag inte har några besvär, det hade inte gått i och med att min miniälskling Emil finns och är 2½ år. Har tar all min och Jonas tid, till våran glädje!
Det är helt sjuk hur mycket man kan älska en annan minimänniska, trodde själv inte det var möjligt. Får en konstig känsla ibland över hur det ska finnas en möjlighet för mig att kunna älska en annan minimänniska lika mycket... Blir antagligen inga problem, men tanken har slagit mig.

Farmor och farfar kommer upp på besök i veckan och stannar över helgen, Emil surrar redan som en papegoja om det och ser fram emot att få träffa dom!

RSS 2.0