Första arbetsveckan...

Nu har första arbetsveckan passerat efter en lång och härlig sommarsemester. Pust, är alldeles slut.
Emils första dagisvecka har varit lång och tung för honom. Tack o lov är han ledig idag med pappa Jonas.
Inte nog med att Emil haft väldigt långa dagar så har hans dagis flyttat så det är helt nya lokaler och en del nya fröknar. Min lilla älskling är lite känslig när det är nytt folk så han har fått vara lite ledsen tyvärr, både vid lämning på morgnarna och vid hämtning på eftermiddagarna. Detta för att olika nya fröknar från stora sidan har stängt varje dag. Men jag har pratat med Anna, Emils favvo-fröken, och enligt henne har han varit på gott humör och glad på dagarna, och tack o lov för det, annars hade jag inte suttit kvar på jobbet.
Usch, inte roligt att fara och jobba när det sista man ser av sin son är stor tårar och två armar som sträcker sig hjälplöst efter en...  -Hej då Emil säger jag med bestämd röst, vi ses snart, vänder på klacken och går. Jobba, ett nödvändigt ont tyvärr. Dagens samhälle är uppbyggt så idag att man MÅSTE jobba, så det finns inga alternativ.
Men snart Emil, snart får du vara hemma med mamma igen och då har du blivit storebror...

image21

Denna bild på Emil är tagen när vi var på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Barnvakt

Ja igår var vi barnvakt åt lilla Siri. Mamma och pappa var och lyxade lite restaurangmiddag med svärisarna. Fantastiskt bra att vi nu har så stora barn att vi kan hjälpas åt att passa dom om vi vill ha lite egen fritid någon gång.
Det gick i alla fall jättebra. Siri saknade inte sina päron alls tror jag. Jo, två ggr hämtade hon telefonen och skulle ringa till mamma och pappa, men det var allt. Hon käkade middag här och lekte och busade. Emil tyckte det var jättekul att ha sin polare här, då får man liksom härja och busa lite extra mycket. =)

Här kommer lite bilder att kika på...

image12


image15


image16


image17


image19







Hur mätt kan man bli...?

Hur mätt kan man bli innan man spricker?
Är nyss hemkommen från mamma där vi ätit så det står ut genom öronen (mår fortfarande illa).
En JÄTTEGOD tacotårta med tillbehör förståss och marängtårta till efterätt. Emil hoppade över efterätten, tog en liten glass istället. Marängen fick han rysningar av konstigt nog. Men det är bara bra. =)

Regnet har plågat oss hela dagen dessvärre, men det gör inget. Kan vara ganska mysigt att "lagligt" få sitta i soffan och titta å Pippi Långstrump med Emil. Inte ens hunden har velat ut. Jo, vi trotsade regnet i morse jag och Diesel, jag helmunderade mig med regnkläder, stövlar och keps och så drog vi ut på en tur. Det är riktigt härligt ändå...

Skogspromenad i Gäddvik

Igår åkte vi till brudarna i Gäddvik. Först tog vi en lång promenad med hundarna och då fick kidsen åka i vagn, och sen den sista biten fick barnen gå/springa själv. Tänk så underbart kul det kan vara att få gå helt själv när man är två år. Det finns så mycket spring i benen som aldrig tar slut.
Sen var vi ute på gården och lekte tills det var middag, vilket vi blev bjudna på. Rebecca gjorde världens godaste linsgryta, och så våfflor till efterrätt, slurp sa både jag och barnen!
Sen var det lite bus inne, Bolibompa och sen åkte vi hem.

Vilken härlig dag, tack tjejer!

Här får ni kika på några mysiga bilder...

image1

image2

image4

image5

Utflykt på Björks

I onsdags bar det iväg till tjejerna på Björks. I den härliga solen gick vi på en liten utflykt i den stora Björks-skogen =)
Populärast var att kasta sten och sand i vattnet, Diesel jagade allt kidsen kastade så han blev alldeles slut.
Klättra på den stora stenen var också jätteskoj, tjohooo...!

Tack för en trevlig eftermiddag!

Här har ni Emil, Tilde och Diesel...

image7

Stenbus...

image8

Och så lilla Alice då förståss...

image9

Då var det dax...

Jaha, då har man startat en blogg. Bättre sent än aldrig som man säger. :-)
Tänkte bara inleda det hela med att skriva att jag är världens lyckligaste tjej som får vara mamma till världens lyckligaste och finaste 2-åring Emil!
Syskon på ingående, min lilla bebis ska bli storebror. Jösses, kan ni tänka er... 


image6

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0