Liten film med Emil

Hittade bland mina "minifilmer" en snutt med Emil som jag tycker är så mysig. Han berättar bl.a lite om lillebror.
Detta är filmat några dagar efter jul då vi var nere i Borlänge och firade våran farmor.



Finaste vovven...

Jag har världens finaste och bästa hund, i alla fall om du frågar mig! Diesel, min gamla farbror, som nu fyller 8 år.


VÅÅÅÅÅR!!!!

Idag är det den första riktiga vårvinterdagen ute. - 4 grader och strålande sol. HUR fantastiskt som helst! Nu vet jag, vårvintern är min bästa årstid. Energin bara flödar!

Sjunger: Sol, sol, jättesköna sol! (En barnvisa, för er som inte vet...=)

Jag älskar solen, och ljuset!!!

Middag???

ÄÄÄLSKAR mommos vardagsrumsbord...




Snöig dag

Idag har Emil haft feber och varit allmänt hängig. Snöstorm ute *urk* så vi har inte ens varit utanför dörren på HELA dagen, vilket är mycket ovanligt för att vara mig. Önskar att jag hade kunnat säga att vi myst i soffan och tittat på film, men jag har ju en gosse som inte intresserar sig för TV-apparater, så vi har hittat på annat skoj här hemma.
Bland annat så rotade vi fram en gammal bilbana som vi byggde ihop och lyckades få igång. Det blev några varv och roligt var det!




Kalasdags

I lördags fyllde Love två år. Loves pappa Mats är min kusin. Vi var där förståss och firade honom (som många andra också var =).
Jättespännande med andras leksaker tyckte Robin, Emil höll en mera "lay-back"-stil. ;-)
Ida var också där med mamma Nina. Nina är också min kusin och tvillingsyster med Mats. Så Love och Ida är Emil och Robins tremänningar. Jättekul att träffa alla!

Här har vi alla fyra barnen på en och samma bild. Inte den bästa bilden, men det var inte heller en lätt uppgift att få med alla på en och samma bild, så vi får vara nöjd med det "lilla".



Ida och Love läser. Love klättrar, pappa Mats lär. Mats är en duktig klättrare. Mina gullgossar Robin spelar på Xylofonen, presenten vi gav. Emil, som var storkillen på kalaset.

Mys-fredag

I fredags hade jag och grabbarna en riktig mysfredag. Vi gjorde bara roliga saker från morgon till kväll.
Det började med att vi halv tio gick till sången och sjöng och lekte. Både Emil och Robin tycker det är jättekul där! Vid tolvtiden var vi klara och då drog vi vidare till Uttern. Emil och jag åkte i över en timma medans Robin sov i vagnen. Sen drog vi snabbt igenom stan (Gick endast in på två affärer). Vid tvåtiden var vi hemma igen och då hade även våran pappa kommit hem från jobbet. I med lite mellis och sen drog vi ut till Gäddvik, vi hade blivit bjudna på myskväll med tacos och en jättemumsig efterrätt. Vi åt så det stod ut genom öronen (Tack Rebban!) Emil och Siri lekte hela eftermiddagen och kvällen, dom har verkligen jätteroligt tillsammans.
Sen bar det av hemåt, bums i säng med ungarna och jag och Jonas fick en stund för oss själva i tv-soffan med bra tv.


Leo´s Lekland

I torsdags for vi till Leo´s lekland. Med oss hade vi moster Emma, Oskar och Stina. Vi kom dit vid två-tiden och var klara vid fyra-tiden. Då hade Emil lekt slut på tre stycken ungdomar vill jag lova. Alla tre såg mer döda än levande ut när vi var klara. Emil försökte med en sista, men det var sex utmattade ögon som tittade på honom och skakade på huvudet.
När vi hade lekt klar hade vi glasskalas där borta.
Robin var också med förståss. Hans ögon var stora som tefat hela tiden; så mycket färger och barn, helt fantastiskt tyckte han...

Här cyklar pojkarna



      STORA billar, liten Robin.


Klara, färdiga, ÅK!






Vanlig söndag

Då har en "vanlig" söndag passerat.
Jag fick mig en välförtjänt sovmorgon (Jonas sov ut i lördags), igen av oss har fått sova ut på 14 dagar för vi har jobbat om vart annat jag och Jonas, så nu var det på min 14:e dag jag fick mig min välförtjänta sovmorgon. Man blir rätt stekt efter ett tag när man måste kliva upp vid 05,30. Men har man riktigt tur kan man få sova till 06,30 eller till och med till kl 07, det har hänt.

Vi gjorde Storheden efter lunch och sedan for vi ut till Gäddvik och lekte. Emil och Siri har verkligen roligt ihop. Rebban bjöd på fika. *mums*



 Här är busungarna...

Alla hjärtans dag



Igår var det alla hjärtans dag och då bjöd vi familjen på alla hjärtans dag-fika.
Emil och jag började baka muffins 08,00 på morgonen. Han var så duktig min storkille att hjälpa till. Tyvärr tappade jag räkningen på bakpulvret när Emil skulle sätta det så våra muffins blev stora som hus, men lika goda för det! Blåbärsmuffins blev det.
Morfar, mormor, Emma och Oskar var här. Vi saknade farmor & farfar, Robert & Frida och Farbror Andreas & Charlotte förståss, men ni bor ju så långt ifrån oss. Farmor och farfar kan med all säkerhet komma nästa alla hjärtans dag och fika med oss, ni resterande hoppas vi också på kommer "hem" en vacker dag. =))

Här har ni en hel hög med bilder:

En av mina hjärtepojkar som har ett godishjärta i munnen.


Här har vi lek och musik för hela slanten...
   

Lilla Boblin som vill åka gunghäst...
   

Lilla Boblin


Är dessa släkt...?


Och sist men inte minst, mormor och morfar
 

Vi hade besök från lunch fram till middagstid. Emil var så slut att han vilade TVÅ ggr denna dag. =)
Efter middagen gick vi ut och lekte i det stora snöberget vi har här utanför på gatan, sen blev det ett kvällsbad för pojkarna och sen bums i säng. Det var två väldigt trötta pojkar ska jag säga.


Vuxenpoäng

Kom precis på att det ger MASSOR med vuxenpoäng när man kan säga: Ikväll ska jag på föräldramöte!

Massor av poäng till mig, för ikväll ska jag just på ett: Föräldramöte!

Det var allt för idag. :-))

Oanmält besök som jag lever på än...

Måste bara få berätta om det fantastiska besök som vi fick i eftermiddag.
Vi sitter och äter, eller jag och Jonas sitter och äter, pojkarna hade redan ätit klart, så hör jag hur Diesel skäller till så som han brukar när någon kommer. Så jag fattar direkt att någon som är "oanmäld" stiger in i våran hall. Sen en sekund senare ser jag en brun liten halvrädd hårboll kommer inspringandes i vardagsrummet. Jag tittar på detta knyte och det kopplar direkt att det var SMILLIS! Jag blev så glad så glad att jag kastade mig ner på golvet direkt. Den stackars lilla varelsen vet inte riktigt var hon ska ta vägen när hon möts upp av två småttingar, en stor svart lurvig hund, en överlycklig Åsa och en glad Jonte som också direkt sätter sig ner på golvet och börjar kalla på henne. Hon är så fantastiskt glad, det märks, och att hon kommer ihåg oss skulle jag inte tvivla på en sekund! Sen efter en liten stund ser vi en lite försynt Lena komma in som säger, -Hej, ja ni lever! och så ler hon.

När all turbulens lagt sig lite sätter vi oss ner jag och Lena med en kopp te och pratar på. Det var så kul att höra hur dom hade det och hela jag blir så glad när jag ser hur Smillis ligger och myser i Lenas famn. Sen fick hon komma till mig och sitta i mitt knä en stund så vi fick mysa till det lite, prata lite och gosa. Det var SÅ mysigt.

Tack Lena för att du tog dig tid och kom förbi!

Här är några bilder.
Smilla är den lilla mörka hunden. Lilla trasselsudden.
Sista bilden definierar ganska bra om hur Smillis har det om dagarna; bortskämt av kärlek, trygghet....... och bulla. ;-))

Smillis är den svarta hunden som sitter i Lenas knä. Smillis är den lilla svarta försynta saken.     

Lika som bär...

Vem är dethär? En liten Emil eller en Robin?



Antar att ni misstänker att det är en liten Emil i och med att jag ställde frågan. Men man skulle nästan kunna tro att det är Robin, eller hur...?   

Lugn dag

Igår var en rätt så lugn dag. Emil var på dagis (eller "sitt jobb" som han alltid säger) och jag, Robin och Diesel fick besök av konstnären Kerstin Westin. Hon ville måla av Diesel till en kommande hundbok som hon ska göra. Det blev ingen fullbordad målning, men hon skissade för fullt. Många bilder blev det, och även Robin hamnade på två av dom. Superfint!
Inte så tokigt att få både hunden och ena pojken skissat på papper av Westin. *sträcker på ryggen*

På kvällen ville Anna ta en repa runt sjön, motigt som tusan var det, men ut gick vi och runt kom vi, trots blåst och småspik i ansiktet. Vad gör man inte för "beach 2009"...

På lördag är det spelning på Lillan, Emma & Tina spelar. Jag och Emil kommer vara först på plats!! Mamma och pappa ska också dit förståss... :-)


Storebror är det bästa som finns

Storebror är den bästa som finns, så är det bara!






Busfrö

Idag var jag på ett jättebushumör, mamma tog en bild på mitt vackra leende, ser ni, jag ler med HELA mitt ansikte.



Här är jag några dagar tidigare, mamma säger att jag är en liten trollunge...


Vårväder

Idag hade vi Luleåbor en försmak av vårväder. Strålande sol och -5 som varmast. Man känner nu äntligen att solen börjar värma lite lite grann. Kl 14,50 försvann solen bakom horisonten, så vi hade sol och ljus riktigt länge idag.
Vi tog fika och stjärtlappen och for iväg till vår omtalade och välbesökta isväg som kommunen annordnar.
Till och med våran käraste mormor tog sig ut idag på en promenad och kom till oss nere vid hälsans hus för motion och friskluft och för att få umgås med oss förståss.

Några bilder från utflykten:

   

RSS 2.0