1-årskoll på BVC

Lite tidigare har vi varit med Robin på bvc för vikt, mått samt vaccination. Har inte varit sedan 5-månaderskollen så jag kände att det skulle bli kul att se hur han vuxit och då i jämförelse med storebror förståss.
Robin väger 12 kg, har 47 cm runt huvudet och är 77 cm lång. Jämför man då med hans storebror är dom väldigt lika på allt förutom en sak, längden.
Emil vägde 13,4 kg när han precis fyllt ett år, hade 47 cm runt huvudet och var 85 cm lång. Emil var alltså hela 8 cm längre än Robin när han var 1 år. Det är ganska många centimetrar när man är så pass liten. Så kontentan av det hela är att vi har en bastant liten Robin här hemma. =))
Vill dock tillägga att Emil formligen sprang omkring på två ben från det han precis fyllt tio månader, han var ALDRIG still, därför hade hans viktkurva börjat plana ut redan då. Robin han är mera en mysfarbror som precis vågat släppa taget och knatar på här hemma i lugn och försiktig takt. Emellanåt sitter han mer än gärna i soffan och läser böcker också och bara myser.
Vid 18 månader är nästa koll på bvc och då ska vi se vad som hänt med Robins vikt och längd jämfört med han själv och jämfört med Emil.


Här är Emil på hans 1-årsdag...

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0